Maskers we kennen ze allemaal en dan bedoel ik niet alleen die maskers van de feestjes waar je vroeger naar toe ging.

Nee ik bedoel de maskers die wij in het dagelijks leven dragen. Om onszelf te beschermen om zo onze kwetsbaarheid niet te verbergen.

Want ja, ook jij draagt in het dagelijks leven een masker. Ben je ervan overtuigd dat, dat absoluut niet zo is? Ga dan eens voor jezelf na hoe jij in verschillende omstandigheden bent. Kun jij altijd helemaal jezelf zijn, ongeacht wie erbij is?

Nee….. toch niet helemaal. Lees dan snel verder, want dan kan dit blog wel eens erg interessant zijn voor jou!

Wist jij dat ook iedereen in het dagelijks leven. Dus ook jij en ik onze maskers hebben? Wellicht zie je het niet altijd aan de buitenkant en voelt het voor jou ook niet zo. Dat kan heel goed. Misschien denk je wel, jaar maar dat is toch gewoon wie ik ben? Ja en Nee……

Als we geboren worden zijn we puur en kwetsbaar in alle vormen. We zijn zonder oordelen en kijken met wijd opgesperde ogen de wijde wereld in. Zo puur en zo klein, als we zijn: zijn we zonder angst, zonder schaamte en zonder beperkende overtuigingen.

In de loop van ons leven hier op aarde, verdwijnt die puurheid, die wij als baby hadden naar de achtergrond. Het is er nog wel, zeker weten, alleen wij hebben er laagjes overheen gelegd. En dat zijn dus die maskers.

De maskers die wij over ons ware zelf heen leggen, zijn er om ons te beschermen tegen de buitenwereld. Het zorgt ervoor dat we niet gekwetst kunnen worden. Niet in onze diepste kern geraakt kunnen worden.

Als er iets gebeurd dat buiten onze macht ligt en ons pijn dreigt te doen, dan trekken we een muur op. Die muur die moet ons dan beschermen. Beschermen tegen de pijn, de wanhoop en de angst.

Die muur bestaat uit verschillende lagen. Lagen die als maskers over onze ware en pure zelf heen ligt, om ons te beschermen. Tenminste dat is het gevoel dat wij erbij krijgen. Want als wij dat masker opzetten of die muur omhoog trekken dan kunnen we niet gekwetst worden.

Althans dat is wat wij denken. En toch niets is minder waar! Juist die muur en al die maskers die wij in de loop van ons leven zijn gaan dragen, die zorgen ervoor dat wij onze dromen niet durven te leven.

We blijven altijd bang opnieuw gekwetst, vernederd of geraakt te worden.

En juist dat is zo vreselijk zonde, want ook jij bent het waard om hier te zijn. Je leven ten VOLLE te leven en te doen wat je leuk vindt. Je passie volgen. Zonder je tegen te laten houden door al die beperkende overtuigingen. Beperkingen die wij onszelf opleggen. Ja echt waar er is werkelijk niemand anders die jou zegt dat je iets niet moet doen.

Wat kun je DOEN om weer terug te komen bij de KERN? Jouw ware IK!

Dat doe je door laagje voor laagje al die maskers af te zetten.

Spannend, absoluut.

Onmogelijk, zeker weten van niet!

Door laagje voor laagje te onderzoeken welke maskers jij bent gaan dragen. Deze op waarde te schatten, door te gaan zien wat ze altijd voor jou betekent hebben en hoe ze je gediend hebben in de tijd dat jij ze nodig had. Kun je, je maskers in liefde loslaten. Je kunt ze bedanken voor de tijd dat ze je geholpen hebben en dan is het NU tijd om weer op eigen benen verder te gaan.

Je zult zien dat je steeds beter gaat voelen en ervaren wat jij NU wilt en weke weg je in mag gaan slaan. Je zult gaan zien dat ook jij mag gaan doen wat je het liefste doet!

Zeg nou zelf, is dat niet iets wat jij ook al die jaren al wilde, alleen wist je nog niet hoe? Dan ben ik er om jou hierbij te helpen. En ik beloof je dat je daar geen spijt van gaat krijgen, want ook jij kunt jouw mooiste droom LEVEN.

Jouw leven wordt dan nog mooier, als dat je je nu nog voor mogelijk houdt. Je zult groeien en jezelf niet meer klein houden.

Draag jij een masker?